Pasztet z selera

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne oblicze popularnego warzywa

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże ugotowane selery starte na tarce o dużych oczkach
    1/3 szklanki oleju
    2 cebula pokrojone w kostkę
    20dkg tartej bułki
    4 łyżki startego żółtego sera
    5 surowych jajek
    1 jajko ugotowane na twardo starte na tarce o dużych oczkach
    1/2 posiekanego pęczka natki pietruszki
    Łyżka posiekanego koperku
    Majeranek, sól, pieprz

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę przesmażyć na oleju, dodać pozostałe składniki, wymieszać.
    Piec w temp.180 st.C przez 45 min.

Porady

Przepis dotyczy foremki keksówki: 30x12 lub foremki prostokątnej 29x24. Pasztet jest bardzo smaczny zarówno na ciepło jak i zimno.

Komentarze

Podobne przepisy