Pasztet z cukini

4.45 (205 ocen)

  • 60 min

Pasztet ten to świetna propozycja na bezmięsne danie na lato. Jest tak dobry, że posmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za warzywami

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki cukinii
    3 cebule
    2 czerwone papryki
    3 marchewki
    3 jajka
    1 szklanka oleju
    3 szklanki bułki tartej
    natka pietruszki
    papryka słodka
    papryka ostra
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (205 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać, wydrążyć pestki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Powstałą masę posolić, odstawić. W tym czasie pokroić cebulę i paprykę w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce, posiekać natkę pietruszki. Cukinię odsączyć z wody, odcisnąć. Do naczynia dodać wszystkie składniki, na koniec przyprawić,wymieszać. Pasztet przełożyć do formy keksowej, natartej olejem i bułką tartą. Piec około 45 minut,aż pasztet będzie rumiany.

Porady

Doskonale smakuje jako dodatek na kanapki. Bardzo dobrze komponuje się z pomidorami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować