Pasztet warzywny

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszny pasztet warzywny.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - soczewica czerwona: 1 szklanka
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - seler korzeniowy: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - jaja: 2 sztuki
    - ziarna słonecznika: 3 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - curry w proszku: 0.01 dekagrama
    - chili w proszku do smaku: 0.01 dekagrama
    - olej: 0.01 dekagrama
    - sól, pieprz do smaku: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet warzywny 1. Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Na tarce trzemy warzywa: marchew, pietruszkę, seler. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na oleju. Do cebuli dorzucamy starte warzywa i smażymy aż zmiękną. Do miękkich warzyw wsypujemy ugotowaną soczewicę i ziarna słonecznika (lub dyni). Całość mieszamy i doprawiamy czosnkiem, curry, chili, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy dwa jaja i po wymieszaniu całość przekładamy do foremki keksówki, uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok 45 min w 180st.C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować