Pasztet rybny z wkładką szpinakowo-ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
2.Filety umyć,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem cytrynowym.Pozostawić w chłodnym miejscu na około 20 minut.Pokroić na mniejsze kawałki
3.Włoszczyznę obrać ,opłukać ,drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Następnie skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia dodać rybę.Wystudzić i zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką.Następnie połączyć z jajkiem , natką i dwoma łyżkami kaszy .Doprawić solą i pieprzem do smaku
4.Szpinak podsmażyć na maśle ,dodać czosnek ,sól i pieprz do smaku.Pod koniec smażenia dodać śmietanę .Szpinak wymieszać dokładnie z ryżem.Po ostudzeniu połączyć z jajkiem i łyżką kaszy .
Komentarze