PASZTET JAJECZNO-PIECZARKOWY

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

PYSZNY PASZTECIK. ;)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo + 2 surowe,
    1/2 szklanki gęstej śmietany,
    100 g tartego sera żółtego,
    sól,
    pieprz,
    papryka,
    200 g pieczarek,
    duża cebula,
    łyżka masła.

Pasztet jajeczno-pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę siekam, podsmażam wraz z pieczarkami na maśle.
    Jajka kroję na mniejsze kawałki, miksuję blenderem.
    Dodaję warzywa, surowe jajka, ser żółty, przyprawy i śmietanę, mieszam.
    Przekładam do formy, pieczę około 35-40 minut w 190 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy