pasztet jaglano-soczewicowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyszny i bardzo zdrowy pasztet bez grama mięsa, na bazie kaszy i warzyw

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • por 1/2 sztuki,
    soczewica czerwona 1 szklanka,
    kasza jaglana 1 szklanka,
    marchew 1 sztuka,
    pietruszka 1 sztuka,
    imbir starty 1 łyżeczka,
    czosnek 1 ząbek,
    jajka 3 sztuki,
    sól 1/3 łyżeczki,
    pieprz 1/4 łyżeczki,
    bułka tarta 1 łyżka,
    masło 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Pasztet

Pasztet jaglano-soczewicowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)
    Soczewicę i kaszę jaglaną płuczemy. Opłukaną soczewicę i kaszę gotujemy w oddzielnych garnkach aż zmiękną. Następnie studzimy.
    2)Pora kroimy w talarki i obsmażamy na patelni z 1 ząbkiem czosnku. Studzimy.
    3)Ugotowaną soczewicę miksujemy blenderem z zeszklonym na patelni porem. Do zmiksowanego pora i soczewicy dodajemy kaszę jaglaną.
    4)Do miski dodajemy też startą na tarce marchew oraz pietruszkę. Wbijamy żółtka oraz dodajemy starty świeży imbir oraz sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki
    5)Do wymieszanych składników pasztetu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i ostrożnie mieszamy łyżką. Przekładamy wszystko do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Soczewica Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować