Pasztet drobiowo wieprzowy

0 (0 ocen)

Bardzo lubię pasztet. Mam, a raczej miałam swoją ulubioną markę pasztetu, którym się zajdałam ze smakiem. Kiedyś nie czytałam etykiet, bo mnie to nie interesowało jak i z czego są robione produkty, które mi smakują. Do czasu. Pewnego dnia przeczytałam. I to był mój ostatni raz kiedy zjadłam kupny pa

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    30 dag karkówki
    20 dag watróbki drobiowej
    30 dag podgardla
    duże udko kurczaka
    2 marchewki
    1 cebula
    1 pietruszka
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    2 jajka
    opakowanie przyprawy do pasztetu
    kajzerka
    odrobina mleka do namoczenia kajzerki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Pasztet drobiowo wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotujemy w lekko osolonej wodzie z liśćmi laurowymi i zielami angielskimi około godziny. Po 40 minutach wrzucamy do garnka również warzywa. Następnie odcedamy wszystko i studzimy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Mięso i warzywa mielimy w maszynce na drobnej siatne, dodajemy kajzerkę namoczoną w mleku, jajka oraz przyprawę do pasztetu i wszystko dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy około godziny i pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować