Pasztet drobiowy z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy
też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 60 minut.Po tym czasie mięso
wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę
moczymy w rosole,
odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,
bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy
do smaku solą i
pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i
warzywa.Resztę pistacji siekamy, dodajemy do masy mięsnej, dobrze
mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp
170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu
pasztet nie będzie suchy.
Komentarze