Pasztet nadziewany pieczarkami

0 (0 ocen)

Podałam go z pieczonymi ziemniakami i surówką. Ale śmiało można podać jako zimną przystawkę.

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego np łopatka
    0,5 kg wątróbki
    30 dag boczku
    3 nieduże skórki wieprzowe
    3 jajka
    3 cebule
    kilka ząbków czosnku
    kilka ziaren ziela, sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie
    40 dag pieczarek

Pasztet nadziewany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę, boczek i wątróbkę gotujemy w wodzie. Studzimy
    Mielimy dwa razy na drobnych oczkach. Cebulę ,czosnek i skórki( one zadziałają jak żelatyna) również mielimy.
  • 2. Do masy wbijamy jajka i doprawiamy.
  • 3. Pieczarki myjemy, podsmażamy.
  • 4. Foremkę do połowy napełniamy masą, układamy pieczarki i resztę masy.
  • 5. Pieczemy ok godziny w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z pieczarkami i marchewką