Pasta śniadaniowa śródziemnomorska

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa aromatyczna pasta kanapkowa na zdrowe śniadanko

  • 15 min

Składniki:

  • 7 szt oliwki zielone,
    3 kawałki papryki marynowanej
    2 korniszony,
    2 łyżki kapary,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku
    1 kostka twarogu
    oregano
    Sól,
    pieprz

Pasta śniadaniowa śródziemnomorska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg kruszymy i miksujemy z śmietana i wyciśniętym czosnkiem. Oliwki odcedzamy i kroimy w plasterki.
  • 2. Paprykę marynowaną odcedzamy i kroimy w kosteczkę. Cebulę siekamy. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
  • 3. Pokrojone warzywa i kapary dodajemy do twarogu. Mieszamy doprawiamy sola ,pieprzem i oregano. Chłodzimy .

Komentarze

Podobne przepisy