Pasta śniadaniowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łatwa, szybka, w sam raz na śniadanie lub kolacje

  • 20 min

Składniki:

  • kostka sera białego, puszka tuńczyka w oleju lub sardynki w oleju ( wybór ryby według uznania), 5 jaj, 2-3 łyżki majonezu, pęczek szczypiorku, sól, pieprz czarny, pieprz cytrynowy

Pasta śniadaniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ołpić. W misce rozdrobnić ser biały, rybę z puszki i zetrzeć na grubych oczkach jajka. Wsypać drobno posiekany szczepiorek, doprawić według uznania. Wymieszać z majonezem.
    Podawać z ulubionym pieczywem, np. w towarzystwie pomidora lub zielonego ogórka.

Porady

Ilość majonezu zależy od tego czy odcedzimy wcześniej olej z ryby jaką mamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy