Pasta makaronowa z kiełkami do chleba

0 (0 ocen)

Sama byłam zaskoczona tym co co urodziło się w mojej głowie ale naprawdę jest pycha:)

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego makaronu kolanka mamma mia
    4 pieczarki marynowane
    2 jajka
    15 g sera żółtego
    1 łyżka kiełków rzodkiewki
    1 łyżka kiełków fasoli mung
    1 łyżka majonezu
    Sól,pieprz,płatki chili

Pasta makaronowa z kiełkami do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Makaron zmielić w maszynce do mięsa na sitku o drobnych oczkach. Pieczarki odsączyć i także zmielić w maszynce. Oba rodzaje kiełków także. Ser przepuścić przez maszynkę ( jeśli macie ser w plastrach, jeśli w kawałku to można zetrzeć na drobnych oczkach). Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, najlepiej dłońmi aby dobrze wszystko połączyć. Doprawić do smaku i dodać majonez, wymieszać ( już łyżką). Odłożyć na około 30 minut do lodówki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy