Pasta łososiowa z pepperoni i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na lekką, szybką w przygotowaniu, zdrową i pożywną pastę łososiową, która będzie idealnym smarowidłem do kanapek. Pasta świetnie sprawdzi się także jako dodatek do jajek oraz wytrawnych naleśników. Smak całości podkreśla pikantna nuta papryki pepperoni oraz delikatna nuta świeżego koperku

  • 15 min

Składniki:

  • - 160 g wędzonego łososia
    - 6 łyżeczek jogurtu naturalnego
    - 2 łyżki posiekanego koperku
    - 1 papryczka pepperoni
    - 1 łyżka soku z cytryny
    - sól i pieprz

Pasta łososiowa z pepperoni i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rozdrabniacza, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt naturalny i miksujemy na jednolitą i gładką masę.
  • 2. Do powstałej masy dodajemy posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w malutką kosteczkę paprykę pepperoni (wcześniej pozbawioną pestek). Pastę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy