Pasta krabowa

0 (0 ocen)

Moja ulubiona pasta kanapkowa

Składniki:

  • 250 g paluszków krabowych
    50 g sera żółtego
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    Pieprz biały
    Szczypiorek

Pasta krabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Paluszki rozmrozić i wypakować z foli. Wrzucić do małego garnka lub miski. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do paluszków. Wrzucić łyżkę jogurtu i 3 łyżki majonezu, wsypać sporą ilość pieprzu białego.

    Całość zmiksować blenderem na gładką pastę.

    Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Wsypać do pasty i zamieszać. Część można odłożyć do dekoracji.

    Pastę przełożyć do miseczek i podawać do pieczywa lub krakersów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy