Wyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na wiosenne śniadanie,polecam!
30 min
Składniki:
5 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 suszone pomidory w zalewie olejowej
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
50 g owczego sera pecorino romano
1 łyżka majonezu
1 łyzka śmietany 18%
sól i pieprz do smaku
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i owczym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, tuńczyka osączyć z zalewy dodać do jajek, suszone pomidory pokroić drobniutko,tak samo obrany czosnek oraz cebulę, ser owczy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać majonez oraz śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
Komentarze