Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i owczym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na wiosenne śniadanie,polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 suszone pomidory w zalewie olejowej
    1 czerwona cebula
    1 ząbek czosnku
    50 g owczego sera pecorino romano
    1 łyżka majonezu
    1 łyzka śmietany 18%
    sól i pieprz do smaku

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i owczym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, tuńczyka osączyć z zalewy dodać do jajek, suszone pomidory pokroić drobniutko,tak samo obrany czosnek oraz cebulę, ser owczy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać majonez oraz śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać.
    Schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy