Pasta jajeczna z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Moja rodzina uwielbia takie pasty do smarowania domowego pieczywa,często ją robię z różnymi dodatkami tym razem z prażoną cebulką.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 6 jaj
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki prażonej cebulki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy łagodnej
    1 łyżeczka śmietany 18%
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta jajeczna z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo.Studzę obieram ze skorupek, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, rozdrabniam dodaję do jajek doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam ze śmietaną majonezem oraz musztardą dodaję prażoną cebulkę,całość rozcieram na pastę łyżką.Schładzam w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować