Pasta jajeczna z chrzanową nutką

5 (188 ocen)

  • 20 min

Prosta,tania i szybka w przygotowaniu pasta z jajek,do której chrzanu dodajemy według uznania.Ja uwielbiam podaną na świeżym pieczywie.Polecam na śniadanie lub kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    2 łyżeczki majonezu
    sól i pieprz do smaku
    szczypiorek ( według uznania )
    chrzan ( według uznania )
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna z chrzanową nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Szczypiorek płuczemy,dokładnie osuszamy i drobno kroimy.
  • 3. Do startych jajek dodajemy pokrojony szczypiorek,chrzan i majonez.
  • 4. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Pastę przed podaniem chłodzimy chwilę w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować