Pasta jajeczno-jabłkowa.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa ta gości na naszym rodzinnym stole od lat i jest tradycją każdego niedzielnego śniadania.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo.
    2 czerwone słodkie jabłka.
    Ketchup.
    Majonez.
    Chrzan.
    Musztarda.
    1 mała cebulka.
    Łyżeczka soli
    Łyżeczka pieprzu.
    Przypawa bazylia.
    Przyprawa uniwersalna.
    Przyprawa papryka słodka.

Pasta jajeczno-jabłkowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.Obieramy je ze skorupek i studzimy.Gdy jajka wystygną należy pokroić je w talarki i przetrzeć przez kratkowaną praskę do jajek.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.Majonez,ketchup,musztardę i chrzan wymieszać powstanie nam sos do pasty.Następnie cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.Jajka przetarte w drobną kosteczkę,starte jabłka sos oraz sól,pieprz,bazylie,przyprawę uniwersalna i paprykę słodką -razem mieszamy.Powstanie nam idealny dodatek na chrupkie pieczywko.

Porady

Zamiast jabłka do pasty możemy dodać np:gruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy