Ta pasta jest łatwa i szybka do zrobienia a smakuje rewelacyjnie i z pewnością urozmaici każde śniadanie czy kolację:)
30 min
Składniki:
Składniki na pojemnik 0,75 l:
150 g mielonego fileta z kurczaka
1 łyżeczka soli
pieprz kolorowy świeżo mielony
4 łyżeczki lubczyku suszonego
½ łyżeczki czosnku granulowanego
3 łyżki śmietany
100 g sera żółtego
2 jajka
niewielka ilość tłuszczu do smażenia
Pasta do chleba drobiowo - serowa z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo.
2.Mięso przyprawiamy ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczką lubczyku i odrobiną pieprzu kolorowego i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
3.Do robota kuchennego wrzucamy usmażone mięso, pokrojony na mniejsze kawałki ser żółty, obrane jajka, śmietanę i pozostałe przyprawy i wszystko miksujemy aż nabierze jednolitej konsystencji.
Porady
Gotowe przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce.
Komentarze