Pasta czekoladowa z ciecierzycy

0 (0 ocen)

Zdrowa i smaczna wersja popularnej nutelli :)

Składniki:

  • puszka ciecierzycy
    ok 3 czubate łyżeczki kakao
    cukier puder do smaku
    szczypta cynamonu
    3 łyżki oleju/ oliwy
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki Pasty

Pasta czekoladowa z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i miksujemy w blenderze. Dodajemy olej, kakao i cukier (około 2 łyżek), cynamon, znów miksujemy, aż powstanie gładka masa. Dolewamy stopniowo wodę, by pasta nie była sucha. Próbujemy i w razie konieczności dodajemy kakao lub cukier.

    Przekładamy do słoiczka i trzymamy w lodówce.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować