Pasta z wędzonej makreli z koperkiem

0 (0 ocen)

Pyszna pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, przyprawiona ostrą papryczką i koperkiem. Doskonała na śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 1 makrela wędzona (ok. 250 g)
    125 g chudego twarogu
    1 łyżka majonezu
    1 czubata łyżeczka drobno posiekanej ostrej papryczki (bez nasion)
    2 czubate łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Pasty

Pasta z wędzonej makreli z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy ze skóry, odrzucamy kręgosłup i wyjmujemy ości. Mięso rozdrabniamy za pomocą blendera, dodając łyżkę majonezu oraz twaróg. Do masy dodajemy papryczkę i koperek, mieszamy na jednolitą pastę. Podajemy z dowolnym pieczywem.

Porady

Jeżeli pasta jest mało słona, można przyprawić ją odrobiną soli. Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Makrela wędzona Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować