Pasta z wątróbki drobiowej

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 10 min

To świetny pomysł an wykorzystanie smażonej wątróbki. U nas rzadko sie zdarza, żeby wątróbka z obiadu została, więc na pastę muszę od razu odkładać :) Jestem zwolenniczką wszelkiego rodzaju smarowideł na kanapki, zwłaszcza, kiedy są robione w domu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej
    1 1/2 łyżeczki masła
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrbkę oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, po czym zmniejszamy ogień i smażymy ok 5minut często mieszając. Po usmażeniu dodajemy do wątróbki przyprawy i blendujemy na gładki krem. Schładzamy ok godziny i wyjmujemy 15 minut przed podaniem. Przechowujemy w lodówce szczelnie przykrytą żeby powierchnia się nie zeschła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z wątróbki drobiowej

Gosia Kowalczyk Wątróbka na inny sposób 40 min

To może cię zainteresować