Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonała pasta na kanapki. Jest błyskawiczna w przygotowaniu, pyszna i przede wszystkim zdrowa, bo domowa bez zbędnych dodatków i "ulepszaczy".

  • 15 min

Składniki:

  • -4 jaja ugotowane na twardo
    -2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
    -5 łyżeczek kukurydzy z puszki
    -5 łyżek majonezu
    -pęczek szczypiorku
    -sól i pieprz

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę, majonez oraz drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy