PASTA Z JAJEK, KASZY JAGLANEJ I SZPINAKU

0 (0 ocen)

Pyszne i lekkie, zapraszam:)100 g to 101 kcal

Składniki:

  • 70 g kaszy jaglanej- waga suchej kaszy
    150 g mrożonego szpinaku
    3 jajka
    1 mała cebula
    2 łyżki mleka
    1 łyżka sosu teryaiki
    1/2 łyżki oleju rzepakowego
    1/2 pęczka natki
    Sól, pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki chili w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z jajek, kaszy jaglanej i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ew7co2 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Kaszę uprażyć w garnku , około 2-3 minuty. Następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Ponownie przełożyć do garnka, zalać wodą i doprawić solą. Zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować do wchłonięcia płynów i miękkości. Zdjąć z ognia, przełożyć na sito i ostudzić. Przełożyć do miski.
  • image-13577rf 3. Cebulę pokroić na cienkie pół plasterki. Zeszklić na oleju. Dodać mrożony szpinak ( nie rozmrażać). Dusić aż płyn wyparuje. Doprawić solą i pieprzem, dodać sos teryaiaki. Dobrze wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
  • image-0m6cfv7 4. Do zimnej kaszy w misce dodać szpinak i starte jajko. Natkę drobno posiekać i dodać do pasty. Oprószyć chili w proszku. Dodać mleko i dokładnie wymieszać całość, aby składniki dobrze się połączyły. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza jaglana Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować