Pasta z jajek i sera feta

4.96 (159 ocen)

Pyszna domowa pasta do pieczywa.

Składniki:

  • 6 dużych jajek
    1 mała cebulka (u mnie szalotka)
    270 g sera typu feta (1 op.)
    4-5 łyżek jogurtu naturalnego
    pieprz
    posiekany szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.96 (159 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta z jajek i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozgniatamy widelcem.
  • 2. Jajka, cebulkę, ser i jogurt mieszamy dokładnie, przyprawiamy szczyptą pieprzu. NIE DODAJEMY SOLI.
  • 3. Pastą smarujemy pieczywo i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Ser feta jest dość słony. Jeśli wolimy potrawy mało słone, należy dodać nieco mniej sera (ok. 200 g).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować