Pasta z gotowanego kurczaka i pora

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne, szybkie i nic się nie marnuje. Ja użyłam kurczaka z rosołu.

Składniki:

  • 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
    120 g pora
    80 g sera żółtego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka musztardy słowackiej
    Sól,pieprz
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z gotowanego kurczaka i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ostudzić i oddzielić od kości. Porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera, Zmiksować na gładko. Przełożyć do miski. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach lub również zmiksować w blenderze. Dodać do mięsa. Por pokroić w drobną kosteczkę i zalać szklanką wrzątku. Odstawić na 5 minut, następnie odcedzić i odcisnąć. Przełożyć do reszty składników. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Połączyć z majonezem i musztardą, dobrze wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Por

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować