Pasta z białej fasoli

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest to świetny pomysł na pozbycie się zalegającej na półce puszki z białą fasolą. Pieczywo z tą pastą z dodatkiem tuńczyka czy jajka da nam bardzo syte śniadanie, idealne na rozpoczęcie długiego i ciężkiego dnia.

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli z puszki
    15-25 czarnych oliwek
    2 ząbki czosnku
    garść natki pietruszki
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać fasolę z puszki wraz z zalewą. Fasolę rozgnieść widelcem. Następnie dodać pokrojone czarne oliwki i nać pietruszki oraz wyciśnięty czosnek.
  • 2. Dusić na małym ogniu przez ok. 7 minut. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać ze zrumienionym pieczywem.

Porady

Polecam wypróbowanie tej pasty, bo robi się ją dosłownie pięć minut i jest tak samo pyszna, co prosta w wykonaniu. Dobrze smakuje zarówno jako jedyny dodatek do pieczywa, jak i jako jeden z kilku. Ja podaję ją z grzankami z bagietki oraz tuńczykiem. Pychota! Polecam!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować