Pasta z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wyśmienicie smakuje z pieczywem chrupkim i prażonymi migdałami.

  • 10 min

Składniki:

  • pół średniego awokado

    100 g chudego twarogu

    1 ząbek czosnku

    szczypiorek

    kilka listków pietruszki

    sól

    1 łyżeczka soku z cytryny

    pieczywo chrupkie

    10 szt migdałów prażonych solonych

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado wydrążyć łyżeczką i skropić sokiem z cytryny,dodać rozgnieciony czosnek i zmiksować blenderem.Twaróg rozgnieść widelcem,dodać pastę z awokado,przyprawić solą do smaku i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Gotową pastę nałożyć na pieczywo chrupkie. Każdą porcję posypać posiekanymi migdałami i udekorować listkiem pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy