Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonała na kanapki o każdej porze dnia! Doskonale smakuje zimą gdy na naszych stołach goszczą marynaty :)

  • 15 min

Składniki:

  • makrela wędzona,
    2 jajka ugotowane na twardo,
    duży ogórek kiszony,
    mała cebula,
    pół strąka marynowanej papryki,
    łyżka majonezu,
    łyżeczka białego chrzanu,
    sól, pieprz

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy widelcem.
  • 2. Jajka, ogórki, paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i solimy, odstawiamy na moment.
  • 3. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy