parówkowy piesek

4.5 (150 ocen)

świetne danie dla niejadka

Składniki:

  • Parówka
    liście sałaty do ozdoby
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówkowy piesek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować parówkę i przekroić ją na pół
    Jedną część przekroić na 3 części a następnie 2 z nich przeciąć wzdłuż na połówki, które będą łapami, uszami i ogonkiem
    Wykałaczkami przymocować do największej części przekrojonej parówki 4 łapy oraz ogon.
    Do mniejszej części parówki nie przekrojonej wzdłuż wcisnąć 3 ziarenka pieprzu lub innej przyprawy, tak by imitowały oczy i nosek pieska
    Przymocować pozostałe 2 wąskie części przeciętej parówki w miejscu uszu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować