Parówkowe serduszka

5 (190 ocen)

Prosta, tania i gotowa w kilka chwil potrawa, która cieszy oko i skusi niejednego niejadka :)

Składniki:

  • parówki, jajka – ilość dowolna, w zależności od zapotrzebowania
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz do smaku
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Parówkowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki przecinamy wzdłuż, ale nie do końca – nienacięte zostawiamy około półtora centymetra parówki. Następnie każdą z nich wywijamy na zewnątrz, formując kształt serca i spinamy u dołu wykałaczką.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy parówkowe serduszka z jednej strony, odwracamy na drugą stronę i do każdego serduszka wbijamy jajko, posypujemy przyprawami według uznania. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy serduszka na malutkim ogniu, aż jajka się zetną. Usmażone serduszka posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować