Parówkowe serce w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Superszybkie śniadanie lub kolacja okolicznościowa na Walentynki, Dzień Matki czy urodziny ukochanego. Zapewniam, że każdy uśmiechnie się, gdy zobaczy parówkowe serce. Bo przecież jak mówi stare porzekadło... przez żołądek do serca!

  • 40 min

Składniki:


  • • 1 opakowanie miniparóweczek - 26 sztuk
    • 1/4 opakowania ciasta francuskiego

Parówkowe serce w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ciasto francuskie pokroić na 1x10 cm paski.
    • Owinąć każdym paskiem jedną paróweczkę.
    • Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w kształcie serca lub okręgu.
    • Piec w 200 st.C przez 20-25 minut.

Porady

Jeśli nie ma miniparówek,można duże pociąć na kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy