Jestem na urlopie wychowawczymi zajmuję się 2-letnią córeczką. Gdy Natalka po południu zasypia, ja w kuchni wymyślam nowe dania na obiad dla naszej rodziny
Parówki z farszem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę osączamy. Cebulę
obieramy i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy, przekrawamy
i usuwamy gniazdo nasienne,
miąższ kroimy w małą kostkę
2.Cebulę i paprykę dusimy na
rozgrzanym oleju ok. 10 minut.
Wsypujemy kukurydzę. Doprawiamy
solą i pieprzem
3.Parówki głęboko nacinamy
wzdłuż i podsmażamy na maśle
(najpierw naciętą stroną na dół, potem odwracamy). Napełniamy
obficie warzywami
i polewamy keczupem.
Porady
Aurelii Włodarczyk
Parówki można zastąpić serdelkami.
Komentarze