Parówki wianuszki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajna propozycja na śniadanie lub małą przekąskę

  • 30 min

Składniki:

  • 6 cienkich parówek
    2 opakowania ciasta francuskiego
    1 łyżeczka ostrej papryki
    oliwki
    pomidorki koktajlowe
    szczypiorek

Parówki wianuszki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z parówek układamy na cieście francuskim, posypujemy papryką, a następnie zawijamy dokładnie w ciasto francuskie. Każdą parówkę zawiniętą w ciasto, nacinamy delikatnie z jednej strony i formujemy z niej wianuszek, nacinaną stroną na zewnątrz.
  • 2. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto francuskie ładnie się zrumieni. Podajemy z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi ze szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy