Parówki w sosie

4.99 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Moje dzieci – Kamil i Iza – nie lubią pomidorów. Połączenie ulubionych przez nich parówek z pomidorami daje mi więc pewność, że czasami zjedzą to wartościowe warzywo.

Składniki:

  • ● 12 cienkich parówek
    ● 2-3 cebule
    ● 2 pomidory
    ● olej do smażenia
    ● mielona papryka (słodka lub ostra)
    ● keczup (ilość według uznania)
    ● kilka listków bazylii lub
    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki w sosie 1. Parówki bez osłonek kroimy
    w plasterki. Pomidory sparzamy,
    obieramy ze skórki i kroimy
    w kostkę.
  • Parówki w sosie 2. Cebule kroimy w kostkę.
    Olej rozgrzewamy na patelni,
    wsypujemy cebulę i szklimy.
  • Parówki w sosie 3. Pokrojone parówki i pomidory
    przekładamy do cebuli.
    Dusimy kilka minut. Następnie
    dodajemy keczup, doprawiamy papryką i jeszcze chwilę
    dusimy. Potrawę dekorujemy
    listkami bazylii lub posiekanym
    szczypiorkiem. Podajemy
    z pieczywem.

Porady

Do sosu możemy dodać puszkę kukurydzy lub czerwonej fasoli w zalewie. Danie dobrze również smakuje z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować