Parówki w cieście naleśnikowym

4.5 (189 ocen)

Przepis na szybki, tani i efektowny obiad ;)

Składniki:

  • - 10 parówek
    Ciasto naleśnikowe:
    - 1 szklanka mąki
    - 1 szklanka wody
    - 1 szklanka mleka
    - 1 jajko
    - szczypta soli
    Sos:
    - 200 ml śmietany 18%
    - 2 łyżki mąki
    - 200 ml rosołu
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Parówki w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta naleśnikowego smażymy cienkie naleśniki. Każdą parówkę owijamy naleśnikiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. W rondelku podgrzewamy bulion, gdy się zagotuje, zagęszczamy mąką i śmietaną, następnie doprawiamy. Naleśniki polewamy sosem i zapiekamy w temp. 180st przez około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować