Parówki w cieście francuskim

4.47 (174 ocen)

  • 30 min

Karnawał trwa,więc trwa czas zabaw i spotkań towarzyskich. Na takich imprezach czy domówkach podajemy lekkie przekąski. Najlepsze są takie,które robi się błyskawicznie.Parówki w cieście francuskim to moja propozycja na taką szybką i smaczną przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. gotowego ciasta francuskiego
    6 cienkich parówek np. berlinek
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć i pociąć na cienkie paseczki. Każdą parówkę przekroić na pół,z obu stron naciąć końcówki na krzyż na głębokość 1 cm. Paski ciasta nawijać kolejno na każdą parówkę tak aby ciasto lekko nachodziło na siebie.
    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć owinięte ciastem parówki. Każdą posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190*C.
    Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać by nieco przestygły i podawać lekko ciepłe,bo wtedy smakują wyśmienicie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować