3 duże cebule,3 duże marchewki, 1 seler, 1 pietruszka,Kubek rosołu,2 małe pory, 0.5kg pieczarek, 2 papryki czerwona i żółta, 0.5 kg parówek, puszka kukurydzy ,puszka pomidorów. kilka łyżek przecieru pomidorowego ,1 sloik sosu slodko-kwaśnego, przyprawy do smaku(sól, pieprz, ziarenka smaku, zile angielkie i liśc laurowy)
Parówki po diabelsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cebule pokroic w kostke marchewki i pietruszke i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem dusić w głębokim rondlu na oleju do miękkości , dodać kubek rosołu.
2.Pory skroić w kółka,dodać do podduszonych warzyw,pieczarki i papryke skroić w paski i również dodać do rondla. Po chwili dodać parówki pokrojone w cienkie kółeczka wszystko razem wymieszać i pogotować do miękkości.
3.Następnie dodać sos słodko- kwaśny i koncentrat pomidorowy oraz Pomidory w puszce i odsączoną kukrydze .Doprawić do smaku na sam koniec vegeta pieprzem i reszta przypraw.Pogotować ok 15 min .
Komentarze