Paprykowy schab na kanapki

0 (0 ocen)

To moja pierwsza taka piękna domowa wędlina.Postanowiłam, że będę robić ją częściej. Lubię paprykę, dlatego zdecydowałam się na taki smak. Domownikom posmakowała.

Składniki:

  • - 1,5 kg. schabu bez kości
    - 1,5 l. wody
    - 5 ziaren ziela angielskiego
    - 5 goździków
    - 5 ząbków czosnku
    - 1 łyżeczka pieprzu mielonego
    - 3 łyżki soli
    - 1 łyżeczka soli zmiękczającej
    - 5 listków laurowych

    - 2 łyżki papryki słodkiej mielonej
    - 1 łyżka papryki ostrej
    - 2 łyżki delikaty do mięs
    - 1 łyżka soli
    - 1 łyżka oliwy

    - rękaw do pieczenia
    - sznur do zawiązania wędliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Paprykowy schab na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć.
    Przygotować zalewę. Do garnka wlać wodę. Dodać ziele angielskie, goździki, zgnieciony przez praskę czosnek, pieprz, sól i liście laurowe. Zagotować. Odstawić do wystygnięcia.
    Mięso umieścić w misce i zalać zalewą. Wstawić do lodówki na 3 noce.
  • image-06bgnp7 2. Zalewę wylać. Mięso natrzeć papryką, delikatą, solą a następnie wysmarować oliwą pędzelkiem. Schab umieścić w rękawie. Wstawić do piekarnika na ok 1,5 h./180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować