Paprykowy mus

0 (0 ocen)

  • 15 min

Świetna przekąska na zimowe wieczory.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    chleb
    2 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    1/4 małej cebuli
    ostra papryka
    sól
    pieprz kolorowy

Paprykowy mus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryka czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni. Cebule i czosnek rozdrabniamy i również rumienimy. Do blendera wrzucamy paprykę, cebule, czosnek, dodajemy oliwę, przypraw i wszystko miksujemy na gładki mus. Chleb kroimy w trójkąciki i na suchej patelni rumienimy na grzanki. Mus przelewamy do kieliszka i serwujemy z grzankami.

Porady

Mus paprykowy powinien być pikantny.

Komentarze

Podobne przepisy