Polędwiczki drobiowe o paprykowym smaku z serem żółtym. Świetnie smakują jako przystawka podane z ulubionym sosem np. czosnkowym lub mogą by dodatkiem do dania głównego podane z pieczonymi ziemniakami i sałatką.
Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy , osuszamy , oczyszczamy z ewentualnych błonek.
Każdą polędwiczkę rozbijamy tłuczkiem do mięs, oprószamy , słodką , ostrą oraz wędzoną papryką , solą i pieprzem z obu stron.
Odstawiamy na 2-3 h. do lodówki.
2.Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz serem żółtym.
3.Chipsy mieszamy z bułką tartą.
Na patelni rozgrzewamy olej w takiej ilości by do połowy zakrywał polędwiczki.
Każdą maczamy w jajkach z serem a następnie obtaczamy w chipsach.
Smażymy na rumiano z obu stron.
4.Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Komentarze