Paprykowa potrawka z kiełbasą i pieczarkami

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Rozgrzewająca potrawka z kolorową papryką z dodatkiem wędzonej kiełbasy i pieczarek w sosie pomidorowym ze szczyptą tymianku i ziół prowansalskich.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    2 papryki czerwone konserwowe
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    100 g pieczarek
    1 puszka pomidorów
    250 ml buliony drobiowego
    200 g kiełbasy żywieckiej
    ½ łyżeczki tymianku
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Paprykowa potrawka z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paprykowa potrawka z kiełbasą i pieczarkami 1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki i drobno pokrojoną kiełbasę. Całość zalewamy pomidorami z puszki i bulionem. Dobrze mieszamy. Doprawiamy ziołami, papryką w proszku, solą i pieprzem. Pod przykryciem dusimy do zmięknięcia warzyw. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, doprowadzamy do wrzenia. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Papryka Pieczarki Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować