Papryki faszerowane indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy i gotujemy
w osolonej wodzie. Studzimy i kroimy. Frytki smażymy na oleju,
osączamy i drobno kroimy.
Papryki i pomidory myjemy.
Z papryk odcinamy wierzchy
i usuwamy gniazda nasienne.
Pomidory kroimy w ósemki i też
usuwamy gniazda.
2.Frytki mieszamy z mięsem.
Wbijamy jajka i dodajemy zieleninę.
Mieszamy i doprawiamy.
Małą blachę natłuszczamy, dno
smarujemy koncentratem wymieszanym
z taką ilością farszu,
aby przykryć dno blachy. Resztą
farszu nadziewamy papryki
i przykrywamy wierzchami.
3.Papryki ustawiamy na blasze,
między nimi układamy pomidory.
Pieczemy ok. 30 minut
w temperaturze 160 °C.
Komentarze