Papryka z bolognese

0 (0 ocen)

  • 35 min

Wspaniałe danie, o smaku bolognese;)

  • 35 min

Składniki:

  • 5 czerwonych papryk
    Około kg mięsa z indyka
    Fix do spaghetti bolognese
    200 ml wody
    Słodka sproszkowana papryka pełna łyżka
    Oregano
    Sos sojowy
    2 ząbki czosnku, lub łyżeczka granulowanego
    Ser żółty

Papryka z bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryki nadziewane 1. Papryki umyłam, odcięłam czubki, wydrążyłam. Umyte i osuszone mięso zmieliłam razem z czosnkiem. Na patelni rozgrzałam 2 łyzki oleju i smażyłam mięso, fix rozmieszałam w garnuszku z wodą ( 200ml) i papryką w proszku . Do podsmażonego mięsa wlałam mieszankę. Dusiłam około 10 minut, do uzyskania dość gęstego farszu. Doprawiłam w trakcie smażenia do smaku, sosem sojowym i oregano.Nastepnie gotowym mięskiem faszerowałam papryki, na wierzch każdej położyłam plasterki sera żółtego, posypałam jeszcze suszonym oregano, nakryłam czubkami z papryki. Do blaszki do pieczenia nalałam 2 łyżki oleju, i poukładałam napełnione papryki. Wstawiłam do nagrzanego do 160 st. C piekarnika . Piekłam 30 minut. Po tym czasie papryka jest miekka i chrupiąca

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy