Papryka w zalewie ketchupowej

4.49 (197 ocen)

  • 30 min

Polecam bo jest naprawdę pyszna. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg kolorowej papryki
    30 dag cebuli
    pieprz
    sól

    Zalewa:
    1 szklanka ketchupu
    1/4 szklanki octu 10%
    1/4 szklanki cukru
    1 płaska łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Ketchupy Dodatki

Papryka w zalewie ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić i pokroić w podłużne paski. Cebulę pokroić w krążki. Zagotować zalewę z podanych składników i dodać pokrojoną paprykę i cebulę. Gotować ok. 10 minut, ciągle mieszając. Doprawić do smaku. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez ok. 10 minut.

Porady

Polecam użyć ketchupu Pudliszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Ocet Papryka Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować