Papryka konserwowa z cebulą

4.41 (169 ocen)

  • 60 min

Przepis na tą paprykę mam od teściowej. Robiłam ją po raz pierwszy i wyszła pyszna i chrupiąca. Jest idealna na zimę :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg papryki
    0,5 kg cebuli
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    7 szklanek wody
    1 szklanka cukru
    10 liści laurowych
    20 ziaren ziela angielskiego
    20 goździków
    2 łyżki soli
    1 opakowanie gorczycy
Wystaw ocenę:

4.41 (169 ocen)

Papryka konserwowa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w plastry i powkładać na dno słoików. Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Po tym czasie goździki wyciągnąć. Kawałki papryki powkładać do słoików, zalać zalewą (do słoików wrzucić także liście laurowe, ziele angielskie i gorczycę), zakręcić i pasteryzować 15 min. na małym ogniu (15 min od zagotowania wody w garnku). Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować