Papryka faszerwowana z ryżem i fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na bezmięsny obiad.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka: 2 sztuki
    - ryż brązowy lub biały (ugotowany wcześniej): 2 szklanki
    - feta pokrojona w kostkę: 1 opakowanie
    - suszone pomidory z oliwy pokrojone: 0.5 szklanki
    - pestki dyni: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz,zioła prowansalskie: 1 szczypta

    - czosnek (ząbki): 2 ząbki
    - jogurt natruralny: 1 opakowanie
    - majonez - gęsty: 2 łyżki
    - ciepła woda: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerwowana z ryżem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę obieramy ze skóry, przekrajamy na pół i oczyszczamy z nasion.
    Wnętrze solimy.
    Ryż mieszamy z posiekanymi pomidorami i odsączoną (pokrojoną w kostkę) fetą.
    Doprawiamy ziołami (duuużo ziół).
    Paprykę nadziewamy powstałą mieszanką, posypujemy dynią i wstawiamy do piekarnika (180 st.) na ok. 40 minut, aż papryka zmięknie.

    Aby przygotować sos czosnkowy stosujemy proporcje takie, jak nam najbardziej odpowiadają.
    Wyciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z przyprawami, majonezem i jogurtem, dolewamy wodę i dokładnie mieszamy.

    Gotowe papryki polewamy sosem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Papryka Pestki Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować