papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne danie na obiad i nie tylko.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 torebki kaszy jaglanej- 200g
    -papryka (obojętnie jaka, chociaż najlepsza jest czerwona, mięsista)-nie podaję ilości bo wszystko zależy od wielkości papryk-farszu wychodzi duużo. :-)
    -500g mięsa mielonego
    -100g pieczarek
    -2 cebule
    -3 ząbki czosnku
    -4 łyżki koncentratu pomidorowego
    -troszkę oleju
    -troszkę wegety, pieprzu
    -1 kostka serka topionego śmietankowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, tylko troszkę krócej.
    Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojone pieczarki.
    Czosnek miażdżymy w prasce i dodajemy do całości, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
    Wszystko mieszamy i dusimy chwilkę.
    Jeśli z mięsa powstanie dużo tłuszczu, wody-należy to odlać, bo w pieczeniu papryki zrobi się za dużo sosu.


    farsz ściągamy z ognia, i dodajemy do niego kaszę jaglaną-ugotowaną i odsączoną z wody. Wszystko dokładnie mieszamy.

    Papryki należy przekroić i usunąć gniazda nasienne, następnie ładujemy do nich farsz- ile wejdzie.
    Na koniec smarujemy serkiem topionym


    Papryki Układamy stojąco w naczyniu żaroodpornym, wlewamy do niego 3/4 szkl wody, przykrywamy pokrywą, jeśli nie mamy pokrywy-folią aluminiową.

    Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 -30 minut.

    Dzięki wodzie papryka nam się jakby ugotuje na parze :-)

    jest pyszna, polecam gorąco!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować