Papryka faszerowana wątróbką, kaszą i fetą

0 (0 ocen)

kolorowe danie które zachwyci każdego

Składniki:

  • Farsz:
    25 dag wątróbki drobiowej,
    1 cebula,
    ½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej,
    150 g sera feta,
    sól, pieprz, papryka słodka, majeranek

    Dodatkowo 3 papryki.

Papryka faszerowana wątróbką, kaszą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno kroimy. Kaszę zalewamy ½ szkl. osolonego wrzątku, odstawiamy na 5 min aby wchłonął się cały płyn, mieszamy razem z wątróbką, doprawiamy przyprawami, dodajemy drobno pokrojoną fetę. Z papryk odcinamy czubki, usuwamy nasiona, nakładamy farsz, przykrywamy odciętymi czubkami. Każdą paprykę zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 25 min. 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy