Papryka faszerowana tuńczykiem, kuskusem i brokułem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i zdrowe danie wegetariańskie.

Składniki:

  • 2-3 papryki czerwone
    pół szklanki kaszy kuskus
    puszka tuńczyka w oleju
    pół czerwonej cebuli
    kilka różyczek brokuła
    łyżka czarnych oliwek
    łyżka zielonych oliwek
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    oliwa do smażenia
    1 mały oscypek
    papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana tuńczykiem, kuskusem i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana tuńczykiem, kuskusem i brokułem 1. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
  • Papryka faszerowana tuńczykiem, kuskusem i brokułem 2. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Różyczki brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce, doprawić solą, pieprzem i ziołami.
  • Papryka faszerowana tuńczykiem, kuskusem i brokułem 3. Gotowym farszem napełniać papryki, ułożyć w naczyniu do zapiekania.
  • Papryka faszerowana tuńczykiem, kuskusem i brokułem 4. Papryki posypać mieloną papryką a na wierzch ułożyć plastry oscypka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować